Maandbijeenkomst december 2020

zaterdag, 19 december, 2020 - 10:00 t/m 12:30

1,5m

Hoe is het nu gesteld met het "nieuwe" normaal en de 1,5m-samenleving??

Maandbijeenkomst november 2020

zaterdag, 21 november, 2020 - 10:00 t/m 12:30

Staal

Twente staat bekend om zijn staal industrie. Fotografeer jij de mannen van staal, of liever een eindproduct!?

Maandbijeenkomst oktober 2020

zaterdag, 17 oktober, 2020 - 10:00 t/m 12:30

Inspiratie Schilderkunst

De schilderkunst is voor veel fotografen een inspiratiebron. Denk niet alleen aan de oude meesters, maar laat je bijvoorbeeld eens inspireren door kleurgebruik!

Graag ook de inspiratiebron meesturen!

Clubavond oktober 2020

dinsdag, 6 oktober, 2020 - 19:00 t/m 20:30
Centrale Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, in Enschede

Clubavond met vrije inloop voor leden van Fotoclub Twente. Iedere Clubavond wordt een ander onderwerp besproken of behandeld.

Onderwerp: Gemaakte panorma foto's samenvoegen is Ps of Lightroom

De Clubavonden worden iedere 1e dinsdag van de maand van 19.00 - 20.30 uur gehouden in de Centrale Bibliotheek Enschede (1e verdieping), Pijpenstraat 15 in Enschede.

Maandbijeenkomst september 2020

zaterdag, 19 september, 2020 - 10:00 t/m 12:30

Mobiel

Hoe mobiel zijn we met z'n allen??? Of denken we bij mobiel direct aan onze onafscheidelijke mobiele telefoon? Leef je uit op dit brede thema!

Extra activiteit deze zaterdag:

Panorama foto's leren maken met je DSLR-camera! Neem dus je camera en statief mee!

Clubavond september 2020

dinsdag, 1 september, 2020 - 19:00 t/m 20:30
Centrale Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, in Enschede

Clubavond met vrije inloop voor leden van Fotoclub Twente. Iedere Clubavond wordt een ander onderwerp besproken of behandeld.

Onderwerp: Uitleg met voorbeelden over HDR-fotografie

Organistatie: Activiteitencommissie Fotoclub Twente

Maandbijeenkomst augustus 2020 (Fotocafé)

zaterdag, 15 augustus, 2020 - 10:30 t/m 13:00
Bar & Restaurant Bardot, Langestraat 47c, Enschede

Fotocafé in Bar & Restaurant Bardot  i.p.v. de Maandbijeenkomst in de Bibliotheek!

www.bardot.nl

Tijdens de zomermaand augustus is er geen Maandopdracht. We komen samen bij "Bar & Restaurant Bardot". Bij mooi weer lekker op het terras aan de achterzijde! Gezellig samen komen en praten over fotografie, onder het genot van een koffie of drankje!

LET OP: Aanvang 10.30uur!

Locatie: Bar & Restaurant Bardot, Langestraat 47c in Enschede.

Organisatie: Bestuur Fotoclub Twente

Clubwedstrijd april 2020 "Vrijheid" GAAT NIET DOOR

zaterdag, 18 april, 2020 - 10:00 t/m 12:30
Centrale Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, in Enschede

Zoals elk jaar is de maand april de maand van de jaarlijkse Clubwedstrijd van Fotoclub Twente.

Thema Clubwedstrijd 2020:

Vrijheid!

In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we 75 jaar vrijheid. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Wat is vrijheid voor jou??

Info:
- De foto is nieuwe werk en nog niet eerder gepubliceerd! Zowel kleur als zwart/wit is toegestaan. De afdrukken worden weer door de Fotoclub verzorgd, zodat je de foto digitaal moet aanleveren.

- Er zijn dit jaar geen kosten aan verbonden. Je ontvangt je eigen fotoafdruk, stevig opgeplakt, na afloop van de expositie.

- Alle inzendingen zullen door een deskundige jury worden beoordeeld op techniek, vorm, inhoud en originaliteit. Er zijn 3 prijzen te winnen. De prijswinnaars worden op 18 april bekend gemaakt.

- Alle inzendingen zullen door de Fotoclub worden afgedrukt waarna ze geëxposeerd zullen worden in de Bibliotheek, direct na de bekendmaking van de winnaars. Na deze expositie ontvang je je fotoafdruk terug.

Aanleverspecificaties:

– 1 foto per lid, kleur of zwart/wit;

– Formaat digitaal bestand 30x40cm (staand of liggend), min. 200DPI, JPG of TIFF, kleurprofiel Adobe RGB;

– Uiterlijke inzenddatum: 30 maart 2020; latere inzendingen worden uitgesloten van deelname!

– Bestandsnaam: Initialen-april2020, zie onder;

– Versturen naar lourens@fotoclub-twente.nl

– Grote bestanden versturen via www.wetransfer.com (naar lourens@fotoclub-twente.nl)

– Deelnamekosten: GRATIS

Fotograferen Deventer, rondleiding Stadhuis GAAT NIET DOOR

vrijdag, 20 maart, 2020 - 11:00 t/m 17:00
Deventer centrum

Om 11.00uur verzamelen we op de grote parkeerplaats van het Diekman in Enschede. Daar kunnen de plaatsen in de auto's verdeeld worden. Zoveel mogelijk met elkaar meerijden.

In Deventer zullen we de auto parkeren aan de overkant van de Ijssel bij het restaurant en met het pontje naar de binnenstad van Deventer varen.

Fotograferen in Deventer met zijn allen, in groepjes of alleen.

Rondleiding Stadhuis:

Verzamelen om 15.15uur bij het Stadhuis aan het Grote Kerkhof 1, tegenover de kerk.

Om 15.30uur start de rondleiding in het stadhuis. Duur: ongeveer 1 uur.

In overleg met de groep na afloop van de rondleiding een drankje/hapje.

Kosten:

Rondleiding gratis. Hapjes, drankjes, benzinekosten e.d. voor eigen ekening.

Opgave: activiteiten@fotoclub-twente.nl of Facebook bij Ester Peterink

Organisatie: Activiteitencommissie Fotoclub Twente

Clubavond maart 2020

dinsdag, 3 maart, 2020 - 19:00 t/m 20:30
Centrale Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, in Enschede

Onderwerp: Workshop Lightroom (1 foto bewerken, aangeleverd door Lourens)

Maandbijeenkomst februari 2020

zaterdag, 15 februari, 2020 - 10:00 t/m 12:30

Water

Al het leven op aarde is afhankelijk van water. We zijn er van afhankelijk. Wist je dat water 71% van het aardoppervlak inneemt??